5 Tips om meer contactmomenten op je website te krijgen

1. Maak het formulier eenvoudig: Een formulier dat makkelijk te begrijpen en invullen is, zal meer reacties opleveren dan een formulier dat ingrijpend en ingewikkeld is. Zorg ervoor dat het formulier op de juiste plek op uw website staat en dat de velden duidelijk omschreven zijn.

2. Maak gebruik van calls-to-action (CTA’s): Een duidelijke en aansprekende CTA op uw website is een geweldige manier om bezoekers aan te moedigen om het formulier in te vullen. Maak gebruik van een opvallende kleur, heldere taal en een CTA-knoop die makkelijk te vinden is.

3. Biedt een motivatie om het formulier in te vullen: Mensen zullen eerder geneigd zijn om het formulier in te vullen als zij iets krijgen in ruil. Dit kan bijvoorbeeld een gratis e-book, een proefperiode of een speciale aanbieding zijn.

4. Optimaliseer voor mobiele apparaten: Veel mensen bezoeken websites op hun mobiele telefoon, dus het is belangrijk dat uw formulier goed werkt op mobiele apparaten. Zorg ervoor dat het formulier makkelijk te invullen is en dat de knoppen groot genoeg zijn om aan te tikken.

5. Test en verfijn: Test het formulier regelmatig en verfijn het indien nodig. Gebruik analytics om te zien waar bezoekers afhaken en probeer dit te verbeteren. U kunt ook A/B-testen uitvoeren om te zien wat het beste werkt.

In het kort, door het formulier eenvoudig te maken, gebruik te maken van aansprekende CTA’s, een motivatie te bieden, te optimaliseren voor mobiele apparaten en te testen en verfijnen, kunt u meer contactformulieren invullen op uw website krijgen. Blijf altijd op zoek naar nieuwe manieren om uw formulier te verbeteren en bezoekers aan te moedigen om contact met u op te nemen.

Website laten bouwen?

Prijzen bekijken
Wat jij moet weten 
als je een website laat bouwen
5 essentiële tips
Gratis ontvangen